Prăjitură cu portocale roşii

Pentru un plus de gust poţi adăuga puţină esenţă de migdale, dar această prăjitură cu portocale roşii este un deliciu şi simplă.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu portocale roşii
2 portocale roşii
100 g unt
120 g zahăr
3 ouă
1 praf de sare
½ lingură esenţă de vanilie
200 g făină
80 ml suc de portocale
1 linguriţă praf de copt
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitură cu portocale roşii
Tapetezi o formă rotundă pentru tort şi dai drumul la cuptor. Descojeşti portocalele şi le tai felii, după care le aşezi în formă. Mixezi untul cu 100 g zahăr, iar când devine ca o cremă, adaugi ouăle, unul câte unul. Pui un praf de sare, jumătate din cantitatea de făină, sucul de portocale şi restul de făină amestecat cu praf de copt. Torni aluatul peste portocale şi-l ţii la cuptor până trece testul scobitorii. Laşi prăjitura la răcorit 10 minute în cuptor. Răstorni şi pudrezi cu zahăr.
Sursa foto http://www.lilvienna.com/