Prăjitură cu scorţişoară

Este timpul unei ceşti fierbinţi cu cafea. Ce spui dacă alături de ea ai servi şi o porţie de prăjitură cu scorţişoară?
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu scorţişoară
100 g unt
150 g zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
2 ou
400 g făină
2 linguri praf de copt
1 praf de sare
150 ml lapte
Pentru umplutură
3 linguri unt
1 lingură scorţişoară
100 g făină
100 g zahăr brun
Pentru glazură
4 linguri unt
200 g făină
100 g zahăr brun
1 lingură scorţişoară
Cum se prepară prăjitura cu scorţişoară
Dă drumul la cuptor. Pentru prăjitură mixează untul cu zahărul, iar când compoziţia devine cremoasă adaugă esenţa de vanilie şi ouăle.
În alta vas combină făina, sare şi praful de copt. Încorporează jumătate din făină peste unt, amestecă până se omogenizează, toarnă laptele, amestecă şi pune restul de făină.
Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele până obţii un aluat sfărâmicios. Procedează la fel cu ingredientele pentru glazură.
Tapetează o tavă, pune jumătate din compoziţia de blat, presară compoziţia pentru umplutură şi toarnă restul de aluat. Pune deasupra compoziţia pentru glazură şi dă tava la cuptor 45-50 de minute.
Sursa foto http://www.gogogogourmet.com