Prăjitură de morcovi cu ghimbir

parjitura de morcov reteta vegana jpeg

O reţetă minunată şi foarte sănătoasă, care vă va lăsa foarte impresionate este cea de prăjitură de morcovi cu ghimbir. Foarte gustoasă, fină, cu o aromă plăcută şi unică, această prăjitură este un deliciu pentru cei cărora le plac reţetele noi şi foarte delicate. Morcovii sunt foarte gustoşi, iar aroma uşor iute a ghimbirului va da acestei prăjituri originalitatea specifică.

În plus, este una dintre prăjiturile foarte sănătoase, dacă ne gândim la beneficiile morcovilor, dar mai ales a ghimbirului pentru organismul uman. Aşadar, nu aveţi niciun motiv să nu o încercaţi.

Ingrediente Prăjitură de morcovi cu ghimbir:

  • 4 morcovi
  • 2 cm de rădăcină de ghimbir
  • 300 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • 150 de ml de ulei
  • 4 ouă
  • 100 de grame de nuci tocate mărunt
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • Un praf de nucşoară
  • Un praf de sare

Mod de preparare Prăjitură de morcovi cu ghimbir:

Făina se cerne mai întâi, apoi se amestecă cu bicarbonatul, zahărul, ouăle, uleiul, praful de copt în robotul de bucătărie sau cu ajutorul unui mixer. Se poate proceda la fel de uşor şi cu mâna, cu ajutorul unei palete de lemn.

Apoi, se adaugă mirodeniile, şi la final morcovii, ghimbirul şi nucile tocate. Morcovii se curăţă şi se spală, apoi se rad, iar ghimbirul se curăţă de coajă şi se dă şi el prin răzătoarea mică.

Compoziţia se toarnă într-o formă unsă cu unt şi presărată cu puţină făină, se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute. După cele 20 de minute ar fi bine să faceţi testul cu scobitoarea, să fiţi sigure că este coaptă bine în interior.

Cine doreşte o prăjitură şi mai bună, poate face o glazură rapidă dintr-un pachet de cremă de brânză, 100 de grame de unt, 200 de grame de zahăr, 1 linguriţă de esenţă de vanilie şi 100 de grame de nuci tocate. Când prăjitura se răceşte, se prepară repede glazura, se amestecă până se omogenizează bine, iar când prăjitura este aproape rece, se întinde frumos şi glazura. Se lasă la frigider pentru 30 de minute şi se serveşte după preferinţe. Poftă bună!