Prăjitura de post cu cremă de vanilie

Prăjitură de post cu cremă de vanilie jpeg

Prăjiturele de post sunt un deliciu, mai ales că a început postul mare şi putem să ne delectăm cu delicioasele dulciuri de post. Iată o reţetă de prăjitură de post cu cremă de vanilie, care să vă îndulcească ziua şi să vă binedispună.

Ingrediente Prăjitura de post cu cremă de vanilie:

Foi pentru prăjitură: - 14 linguri de zahăr - 14 linguri de ulei - 14 linguri de apă caldă - Arome - Făină cât cuprinde

- 50 de g făină de orez

- 400 ml lapte soia

- 6 linguri sirop de arţar

- Un praf de sare

- Esenţă de vanilie

- Şi un praf de turmenic pentru culoare

Mod de preparare Prăjitura de post cu cremă de vanilie:

Se amestecă bine ingredientele pentru foi, se obţine un aluat consistent care se frământă. Se împarte în 5 foi, care se coc pe dosul tăvii la cuptorul pre încălzit. Foile trebuie să prindă o textură rumenă.

La cremă se amestecă toate ingredientele într-o cratiţă, mai puţin esenţa de vanilie. Se pune apoi la foc mic, se amestecă tot timpul până la obţinerea unei creme cu textura unei budinci. Se ia de pe foc şi se amestecă în continuu timp de 3 minute. Se adaugă apoi esenţa de vanilie, se amestecă bine şi se lasă la răcit într-un castron. Ca să fie mai tare, se poate ţine la frigider 30 de minute.

La final, se pune prima foaie de prajitura pe un platou, apoi un strat de cremă de vanilie şi tot aşa până se umplu toate foile cu cremă, se finalizează prăjitura cu o folie sau cu un strat de cremă, depinde de preferinţele fiecăruia. Se poate presăra prăjitura de post cu cremă de vanilie cu zahăr pudră. Este exact ca un cremşnit şi este o prăjitură de post delicioasă. Poftă bună!

cremă de vanilie

cremşnit

prăjitură de post

Clatite cu crema de vanilie

Clatite cu crema de vanilie

Tort de fructe cu crema de vanilie si frisca

Tort de fructe cu crema de vanilie si frisca

Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie