Prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras

prajitura gem ras jpeg

Dacă sunteţi în căutarea unui desert de post uşor de preparat, vă propunem astăzi o reţetă inedită: prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras.

Prăjiturile cu aluat ras este deosebită prin aspectul său diferit de al altor prăjituri. Ea merită încercată măcar o dată, cu atât mai mult pentru că se prepară uşor, rapid şi nu necesită ingrediente scumpe. Noi am ales pentru umplutură gemul de prune, dar puteţi opta pentru orice gem sau cremă doriţi.

Ingrediente

Pentru aluat - 60 ml ulei - 150 g zahăr - 300 g făină -1 plic praf de copt - 1 lingură oţet - 1 pliculeţ zahăr vanilat - un praf de sare - zeama de la o lămâie şi coajă rasă de lămâie

- 200 gr gem de prune

- 100 gr de zahăr

- miez de nucă (opţional)

Află modul de preparare pe adevarul.ro

adevarul.ro