Prăjitură în straturi cu două tipuri de cremă

Combinaţia de gusturi din această prăjitură te va rechema în scurt timp în bucătărie pentru a o prepara din nou!
Ingrediente (12 porţii)
Pentru blaturi 6 ouă 6 linguri zahăr 4 linguri făină 2 linguri cacao
300 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată neagră
3 biscuiţi simpli
2 linguri zahăr
1 esenţă de rom
200 g smântână
4 linguri zahăr pudră
50 g fistic neprăjit
1 esenţă de vanilie
500 ml apă
250 g zahăr
1 esenţă de vanilie
100 g ciocolată neagră
Cum se prepară
Se bat trei albuşuri spumă tare cu trei linguri de zahăr, se adaugă gălbenuşurile treptat şi se încorporează uşor, prin răsturnare de jos în sus, trei linguri de făină. Se întinde într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace 15-20 de minute. Din ingredientele rămase se prepară un blat cu cacao, procedând la fel ca la cel alb. După ce se coc, se lasă să se
răcească.
Crema de ciocolată se face cu o seară înainte. Se înfierbântă frişca lichidă cu zahărul, apoi se adaugă ciocolata neagră rasă, se amestecă repede şi se ia de pe foc. Se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit, după care se dă la frigider până a doua zi.
Pentru crema albă se amestecă cu lingura de lemn smântâna cu zahărul pudră, esenţa de vanilie şi fisticul măcinat. Crema de ciocolată se mixează şi se adaugă biscuiţii măcinaţi.
Se aşază blatul cu cacao pe un platou, se însiropează cu un sirop preparat din apă, zahăr şi esenţa de vanilie. Se întinde crema de ciocolată, se pune blatul alb însiropat, se întinde crema de smântână şi se glazurează prăjitura cu ciocolata topită în patru linguri de apă.