Prăjitură însiropată cu lămâie şi nucă de cocos

malai prajitura jpeg

Această prăjitură este de origine arăbească, şi mai este cunoscută sub denumirea prăjitura Harisi. Află cum se prepară prăjitură însiropată cu lămâie şi nucă de cocos.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu lămâie şi nucă de cocos

Pentru prăjitură

400 ml lapte

750 g griş

250 g zahăr

500 g nucă de cocos

2 linguri praf de copt

200 ml ulei

5 linguri iaurt

1 lingură unt

Pentru sirop

250 ml apă

250 g zahăr

coaja de la 1 lămâie

zeama de la 1 lămâie

Cum se prepară prăjitura însiropată cu lămâie şi nucă de cocos

Amesteci toate ingredientele pentru prăjitură şi laşi blatul să se odihnească 30 de minute. Torni amestecul într-o tavă, unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru aproape o oră. Între timp amesteci zahărul cu apa şi după ce s-a dizolvat adaugi zeama şi coaja de lămâie. Mai laşi pe foc 1 minut. Scoţi prăjitura din cuptor, o tai în pătrăţele în tavă şi torni deasupra siropul. Mai dai tava la cuptor 10 minute.