Prăjitură însiropată cu lămâie şi nucă de cocos

Această prăjitură este de origine arăbească, şi mai este cunoscută sub denumirea prăjitura Harisi. Află cum se prepară prăjitură însiropată cu lămâie şi nucă de cocos.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu lămâie şi nucă de cocos
Pentru prăjitură
400 ml lapte
750 g griş
250 g zahăr
500 g nucă de cocos
2 linguri praf de copt
200 ml ulei
5 linguri iaurt
1 lingură unt
Pentru sirop
250 ml apă
250 g zahăr
coaja de la 1 lămâie
zeama de la 1 lămâie
Cum se prepară prăjitura însiropată cu lămâie şi nucă de cocos
Amesteci toate ingredientele pentru prăjitură şi laşi blatul să se odihnească 30 de minute. Torni amestecul într-o tavă, unsă cu unt şi o dai la cuptor pentru aproape o oră. Între timp amesteci zahărul cu apa şi după ce s-a dizolvat adaugi zeama şi coaja de lămâie. Mai laşi pe foc 1 minut. Scoţi prăjitura din cuptor, o tai în pătrăţele în tavă şi torni deasupra siropul. Mai dai tava la cuptor 10 minute.