Prăjitură răsturnată cu afine

O poţi prepara în orice anotimp. Vara poţi profita de afinele proaspete, în timp ce iarna poţi apela cu încredere la cele congelate.
De ce ai nevoie pentru prăjitura răsturnată cu afine
Pentru umplutură
4 linguri unt
½ cană zahăr
2 linguri coajă de lămâie
1 lingură zeamă de lămâie
2 căni afine
Pentru blat
1 cană şi jumătate făină
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
100 g unt la temperatura camerei
1 cană zahăr
1 lingură suc de lămâie
1 lingură esenţă de vanilie
2 ouă
Cum se prepară prăjitura răsturnată cu afine
Dă drumul la cuptor şi unge o formă rotundă cu unt.
Într-o tigaie încălzeşte untul cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie. După ce s-a topit zahărul, toarnă în tava rotundă. Presară peste tot afinele. Într-un bol amestecă făina cu sarea şi praful de copt. În alt vas mixează untul cu zahărul până capătă consistenţa unei creme. Pune sucul de lămâie şi esenţa de vanilie şi ouăle, unul câte unul. Încorporează făina şi toarnă compoziţia peste afine, întinzând uniform.
Dă tava la cuptor pentru 40-50 de minute. Aşteaptă 10 minute, înainte să răstorni plăjitura pe un platou.
Sursa foto http://foodnessgracious.com