Prăjitură răsturnată cu mere şi cocos
Prăjiturile cu mere sunt preferatele mele. Fie că este vorba de o plăcintă, ştrudele sau checuri, merele pot fi adăugate în aproape orice desert. Iar dacă adaugi nucă de cocos, prăjitura ta cu mere va fi şi mai aromată.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere
Pentru mere
65 g zahăr
¼ linguriţă scorţişoară
2 mere
Pentru blat
210 g făină
35 g fulgi de cocos
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
150 g zahăr
120 g unt moale
2 ouă
80 g iaurt
80 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară prăjitura răsturnată cu mere şi cocos
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Combini zahărul cu scorţişoara, le aşezi într-un strat în tavă şi pui peste ele felii de mere curăţate.
Combini făina cu nuca de cocos, praful de copt, sarea. Mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi ouăle, unul câte unul, vanilia, laptele şi iaurtul. După ce s-au încorporat, adaugi făina şi omogenizezi. Torni compoziţia peste mere şi ţii prăjitura la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi la răcorit şi o răstorni pe un platou.