Prăjitură „tăvălită“ în fulgi de cocos

Simplu de pregătit şi pe gustul oricui, datorită unei combinaţii perfecte de gusturi şi arome.
Ingrediente
Pentru blat
250 g zahăr 100 ml ulei 3 ouă 200 ml lapte 1 praf de copt 300 g făină
Pentru glazură
250 g zahăr
150 g margarină
350 ml lapte
1 esenţă de rom
3 linguri cacao
200 g cocos
Cum se prepară
Pentru blat, se amestecă toate ingredientele cu un tel şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată foarte bine cu făină.
Se coace, la foc mic, 25-30 de minute. Când se răceşte, se taie cuburi. Dacă se coace într-o tavă mai întinsă, vor ieşi cuburi mai mici, iar în cea adâncă, mai mari.
Pentru glazură, se pun toate ingredientele la fiert până dau în clocot. Se ia oala de pe foc, se lasă să se răcorească şi se trec cuburile prin glazură şi apoi se tăvălesc prin
nucă de cocos. Se lasă câteva ore la rece, după care se pot servi.
sursa foto: Shutterstock