Prăjitură „tăvălită“ în fulgi de cocos

prajitura cocos shutterstock 72466576 jpeg

Simplu de pregătit şi pe gustul oricui, datorită unei combinaţii perfecte de gusturi şi arome.

Ingrediente

Pentru blat

250 g zahăr 100 ml ulei 3 ouă 200 ml lapte 1 praf de copt 300 g făină

Pentru glazură

250 g zahăr

150 g margarină

350 ml lapte

1 esenţă de rom

3 linguri cacao

200 g cocos

Cum se prepară

Pentru blat, se amestecă toate ingredientele cu un tel şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată foarte bine cu făină.

Se coace, la foc mic, 25-30 de minute. Când se răceşte, se taie cuburi. Dacă se coace într-o tavă mai întinsă, vor ieşi cuburi mai mici, iar în cea adâncă, mai mari.

Pentru glazură, se pun toate ingredientele la fiert până dau în clocot. Se ia oala de pe foc, se lasă să se răcorească şi se trec cuburile prin glazură şi apoi se tăvălesc prin

nucă de cocos. Se lasă câteva ore la rece, după care se pot servi.

sursa foto: Shutterstock