Prăjitură „Zi şi noapte“

Două gusturi combinate, două savori rafinate! Ia uite că am făcut şi nişte versuri! Dar, această prăjitură zi si noapte te va bucura cu adevărat şi îţi va transforma fie ziua, fie seara într-una şi mai bună!
Ingrediente
Pentru blat
2 1/2 pahare zahăr 1 pahar lapte 3 linguri pudră cacao 200 g unt 1 1/2 pahar făină 5 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt
Pentru cremă
40 g gelatină
800 g brânză de vaci
150 g zahăr
1 pacheţel zahăr vanilat
zeama unei lămâi
200 g frişcă
200 g piersici din compot
Pentru decor
80 g zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru blat, se fierb la bain-marie laptele, zahărul şi pudra de cacao, amestecând permanent până se îngroaşă ca o smântână. Separat, se freacă untul spumă şi se amestecă cu 3/4 din crema de cacao. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, iar la sfârşit se ametecă uşor albuşurile bătute spumă tare.
Se coace prajitura într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină aproximativ 35 de minute.
Se înmoaie gelatina în apă rece.
Separat, într-un castron, se amestecă brânza cu 100 g zahăr şi cu zahărul vanilat. Se adaugă gelatina, zeama de lămâie încălzită, apoi se pune totul la frigider ca să se închege. Când amestecul de brânză începe să se întărească, se adaugă frişca şi piersicile (bine scurse), tăiate cubuleţe. Blatul se taie în două ca la tort.
Se întinde crema de brânză cu piersici pe blatul care va fi baza prăjiturii. Se acoperă cu partea a doua a blatului peste care se întinde, asemenea unei glazuri, crema de cacao rămasă. Se presară prăjitura zi si noapte cu zahăr pudră şi se ţine la rece măcar 30 de minute înainte de servire.