Prăjitură „Zi şi noapte“

prajitura zi si noapte jpeg

Două gusturi combinate, două savori rafinate! Ia uite că am făcut şi nişte versuri! Dar, această prăjitură zi si noapte te va bucura cu adevărat şi îţi va transforma fie ziua, fie seara într-una şi mai bună!

Ingrediente

Pentru blat

2 1/2 pahare zahăr 1 pahar lapte 3 linguri pudră cacao 200 g unt 1 1/2 pahar făină 5 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt

Pentru cremă

40 g gelatină

800 g brânză de vaci

150 g zahăr

1 pacheţel zahăr vanilat

zeama unei lămâi

200 g frişcă

200 g piersici din compot

Pentru decor

80 g zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru blat, se fierb la bain-marie laptele, zahărul şi pudra de cacao, amestecând permanent până se îngroaşă ca o smântână. Separat, se freacă untul spumă şi se amestecă cu 3/4 din crema de cacao. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, iar la sfârşit se ametecă uşor albuşurile bătute spumă tare.

Se coace prajitura într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină aproximativ 35 de minute.

Se înmoaie gelatina în apă rece.

Separat, într-un castron, se amestecă brânza cu 100 g zahăr şi cu zahărul vanilat. Se adaugă gelatina, zeama de lămâie încălzită, apoi se pune totul la frigider ca să se închege. Când amestecul de brânză începe să se întărească, se adaugă frişca şi piersicile (bine scurse), tăiate cubuleţe. Blatul se taie în două ca la tort.

Se întinde crema de brânză cu piersici pe blatul care va fi baza prăjiturii. Se acoperă cu partea a doua a blatului peste care se întinde, asemenea unei glazuri, crema de cacao rămasă. Se presară prăjitura zi si noapte cu zahăr pudră şi se ţine la rece măcar 30 de minute înainte de servire.

Prajitura Veronica

Prajitura Veronica

Prajitura Mariana

Prajitura Mariana

Prajitura cu mere si mac

Prajitura cu mere si mac