Prăjiturele cu mac, fără zahăr

prajiturele cu mac jpeg

În cazul în care sănătatea nu-ţi permite să te bucuri de dulciuri sau eşti la dietă, îşi propunem o reţetă care nu-ţi creşte glicemia şi nici nu-ţi afectează silueta.

Ingrediente Pentru aluat 500 ml lapte 2 ouă 100 ml ulei 1 pachet drojdie uscată făină, cât cuprinde 500 ml apă minerală coajă rasă de lămâie îndulcitor, după gust 1 praf de sare

Pentru decor

1 ou

seminţe de mac

Mod de preparare

Torni uleiul în lapte şi încălzeşti amestecul până se încinge atât cât poţi suporta la mână. Cerni făina într-un vas adânc, faci o adâncitură în centru, pui ouăle şi drojdia. Frămânţi, apoi încorporezi apa, laptele cald, îndulcitorul, sarea şi coaja de lămâie. Dacă aluatul nu se desprinde de pe mâini, mai pui făină. Laşi la dospit până îşi dublează volumul, aproximativ o oră, apoi frămânţi puţin aluatul şi-l întinzi pe o planşetă.

Cu un pahar, tai prăjiturelele, le pui într-o tavă tapetată şi le mai laşi să crească o jumătate de oră. Baţi un ou, ungi cu el fiecare prăjitură, presari seminţele de mac, după care le dai la cuptor, până se rumenesc.