Prăjituri care nu necesită coacere. 3 reţete delicioase, fără foc

tiramisu shutterstock 63723199 jpeg

Dacă nu ai timp, sau pur şi simplu nu ai chef să te apuci să coci vreun desert, iată trei reţete delicioase de prăjituri care nu necesită coacere.

Tort cu fructe

Ingrediente pentru tort cu fructe

Pentru blat

2 pachete biscuiţi simpli 1 cană unt de arahide

Pentru crema 1

500 ml smântână pentru frişcă

25 g îndulcitor

1 plic gelatină incoloră

fructe după preferinţă

Pentru crema 2

3 ouă

coaja rasă de la 1 portocală

200 ml suc natural de portocale

25 g îndulcitor

3 linguri făină

50 g unt

Pentru decor

3-4 piersici

1 kiwi

1/2 plic gelatină incoloră

100 ml compot de piersici

Mod de preparare pentru tort cu fructe

Treci biscuiţii prin maşina de tocat şi adaugi unt de arahide cât să obţii un blat care nu se ţine de mâini. Aşezi biscuiţii într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil, pe care o dai la frigider. Baţi smântâna cu îndulcitorul şi adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.Pui fructele tăiate cubuleţe şi torni crema peste blat. Dai din nou la rece cel puţin 4-5 ore. Pentru crema de deasupra, pui într-un vas ouăle împreună cu îndulcitorul şi coaja de portocală. Baţi bine ouăle, adaugi sucul de portocale şi făina. După ce s-au omogenizat, aşezi vasul pe foc şi adaugi untul. Amesteci constant până ce crema se îngroaşă. Laşi puţin să se răcorească, după care torni crema peste tort şi dai din nou la rece câteva ore. După ce tortul s-a întărit, aşezi peste el piersicile tăiate în jumătate şi fructul de kiwi feliat. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul, după care o torni peste tort. Dai din nou la rece tortul cu fructe până se întăreşte.

Cheesecake cu lămâie

Ingrediente cheesecake cu lămâie

200 g biscuiţi digestivi

150 g unt

50 g miez de nucă

coaja rasă şi zeama de la 2 lămâi

1 lingură gelatină pulbere

250 g cremă de brânză

150 ml iaurt

150 ml apă

60 ml miere

2 albuşuri

100 g ciocolată cu lămâie

Mod de preparare pentru cheesecake cu lămâie

Sfărâmi biscuiţii în robotul de bucătărie sau cu sucitorul şi omogenizezi bine cu untul la temperatura camerei şi cu miezul de nucă zdrobit. Pui amestecul în forma unsă şi presezi bine, acoperind şi pereţii formei. Dai la rece. Amesteci zeama de lămâie cu 150 ml apă, adaugi gelatina şi laşi la înmuiat câteva minute. Apoi o dizolvi în apă caldă şi laşi la răcit.

Mixezi brânza cu iaurtul şi mierea, adaugi coaja de lămâie şi gelatina dizolvată. Baţi spumă albuşurile şi încorporezi amestecând uşor de jos în sus. Întinzi crema peste blatul de biscuiţi şi o laşi la rece minimum patru ore. Decorezi cheesecake cu lămâie cu aşchii de ciocolată.

Tiramisu

Ingrediente pentru tiramisu

400 g pişcoturi de şampanie

250 g cremă mascarpone

4 ouă

5 linguri zahăr

250 ml nes făcut cu apă rece

2 linguri cu vârf de cacao

1 praf de sare

Mod de preparare pentru tiramisu

Freci spumă 4 linguri de zahăr cu gălbenuşurile. Adaugi crema mascarpone şi omogenizezi amestecul. Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi adaugi gălbenuşurile amestecate

cu brânză şi omogenizezi. Freci nesul cu o lingură de zahăr şi adaugi apă rece. Înmoi pişcoturile în nes şi le aşezi într-un vas fără a lăsa spaţiu între ele. Torni jumătate din compoziţia de brânză, aşezi alt strat de pişcoturi înmuiate în nes şi întinzi restul de cremă. Pudrezi cu cacao şi dai la frigider tiramisu până a doua zi.