Prăjituri cu ciocolată şi miere

Aceste prăjituri cu ciocolată şi miere sunt delicioase. Ele vor deveni, însă, şi mai atractive dacă le pregătiţi în formă de inimioare. Vreţi să încercaţi?
Ingrediente pentru prăjituri cu ciocolată şi miere
250 g făină 200 g zahăr 2 linguri miere de albine 1/2 linguriţă amestec de scorţişoară şi cuişoare măcinate 1 praf de sare 1 praf de copt
4 linguri migdale sau nuci măcinate
300 g ciocolată menaj
1 lingură unt
Mod de preparare pentru prăjituri cu ciocolată şi miere
Se cern făina, sarea, praful de copt şi amestecul de scorţişoară şi cuişoare. Separat, se topesc, la foc mic, împreună cu trei linguri de apă, mierea cu zahărul şi se lasă la
răcit. Se amestecă treptat cele două compoziţii, folosind o lingură de lemn, până se obţine un aluat omogen, care se lasă să stea la rece 2-3 ore. Se întinde aluatul în foaie
mai groasă, se taie forme de inimioară şi se coc, într-o tavă tapetată cu folie specială de copt, la temperatură potrivită, circa 25-30 de minute.
Separat, se topeşte ciocolata în bain-marie, se lasă la răcit şi se freacă cu untul moale, adăugat treptat. Cu această ciocolată se îmbracă inimioarele, iar părţile laterale
se tapetează cu migdale sau cu nuci măcinate.