Pricomigdale

Simplu şi uşor de preparat!
Ingrediente
200 g miez de nuci 6 albuşuri 300 g zahăr 20 g zahăr pudră 30 g făină 9-10 picături esenţă de migdale 1 pliculeţ zahăr vanilat
Mod de preparare
Dai miezul de nuci prin maşina de tocat, adaugi albuşurile bătute puţin şi zahărul. Aşezi vasul pe aragaz la foc mic şi ţii până când se încălzeşte compoziţia, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Dai deoparte de pe foc, amesteci, adaugi esenţa de migdale, făina în ploaie şi zahărul vanilat. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi, cu un poş sau cu o pungă pe care o tai la un colţ, formezi pricomigdale, pe care le presari cu zahăr pudră şi dai tava, la foc mic, la cuptor. Le ţii până când capătă o culoare puţin arămie. Laşi la răcorit, apoi le dezlipeşti uşor de pe hârtia de copt.