Prune la borcan

1366727877 3632prune 20la 20borcan jpeg

Profită de aceste fructe ale toamnei într-un delicios compot.

Ingrediente

3 kg prune

2,5 l apă

600 g zahăr

6 cuişoare (sau scorţişoară)

Mod de preparare

Cureţi prunele de codiţe, le speli bine, le rupi în două şi le scoţi sâmburii. Într-o oală pui apa, zahărul şi cuişoarele (sau scorţişoară) la fiert. Când siropul clocoteşte, pui prunele şi le laşi 2-3 minute. Scoţi prunele din sirop şi-l mai laşi să fiarbă 10 minute.

Între timp, aşezi fructele în borcane fără să presezi, lăsând un spaţiu până la gura acestora. Iei siropul de pe foc, îl laşi 5 minute şi, după aceea, îl torni în borcane. Înfiletezi capacele foarte bine, aşezi borcanele într-un vas şi le acoperi cu un prosop gros. Umbli la ele a do ua zi, când le iei şi le aşezi în cămară.