Pui crocant rumenit la cuptor

pui jpeg

Pe cât de simplu se pregăteşte, pe atât de bun este! Puiul crocant, rumenit la cuptor, poate fi servit cu sosul preferat sau cu o salată verde.

Ingrediente

8-10 pulpe şi ciocănele de pui ulei sare piper

Pentru sos

450 g ketchup

200 ml apă

100 ml oţet de mere

5 linguri zahăr brun

½ lingură ceapă pudră

½ lingură muştar boabe

1 lingură zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare – Pui crocant rumenit la cuptor

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Condimentezi puiul cu sare şi piper, după gust, apoi îl stropeşti cu puţin ulei. Îl aşezi într-o tavă şi îl dai la cuptor 20-30 de minute.

Combini la foc mic toate ingredientele pentru sos. Laşi să dea în clocot, amestecând continuu. Ungi pulpele de pui şi ciocănelele cu jumătate din sos, le întorci pe partea cealaltă şi adaugi sosul rămas. Dai la cuptor încă 7-10 minute. Serveşti imediat.

Sursa http://www.bowlofdelicious.com

http://www.bowlofdelicious.com