Pui cu cartofi şi prune
Combinaţia de mai jos poate fi privită ca una inedită, deşi în multe părţi ale mapamondului este foarte întâlnită.
Dificultate mică Preparare 80' Pentru 4 porţii
Ingrediente
4 pulpe de pui
100 g bacon
4-5 cartofi
2 mere
200 g ciuperci
200 g prune uscate
3 cepe mici
sare
piper
cimbru
ulei
Preparare
Pui prunele într-un vas cu apă caldă şi le laşi deoparte pentru jumătate de oră. Cureţi cartofii şi merele de coajă, le tai cubuleţe şi le aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei.
Adaugi pulpele de pui, baconul şi ciupercile tăiate felii, ceapa tăiată jumătate sau sferturi şi prunele scurse bine. Condimentezi cu cimbru, piper şi sare, după gust.
Amesteci toate ingredientele în vas, torni 100 ml apă, apoi dai totul la cuptor pentru o oră. Din când în când, scoţi vasul şi întorci carnea, ca să se rumenească bine.
sursa foto: StockFood