Pui cu cartofi şi prune

StockFood 00185867 jpeg

Combinaţia de mai jos poate fi privită ca una inedită, deşi în multe părţi ale mapamondului este foarte întâlnită.

Dificultate mică Preparare 80' Pentru 4 porţii

Ingrediente

4 pulpe de pui

100 g bacon

4-5 cartofi

2 mere

200 g ciuperci

200 g prune uscate

3 cepe mici

sare

piper

cimbru

ulei

Preparare

Pui prunele într-un vas cu apă caldă şi le laşi deoparte pentru jumătate de oră. Cureţi cartofii şi merele de coajă, le tai cubuleţe şi le aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei.

Adaugi pulpele de pui, baconul şi ciupercile tăiate felii, ceapa tăiată jumătate sau sferturi şi prunele scurse bine. Condimentezi cu cimbru, piper şi sare, după gust.

Amesteci toate ingredientele în vas, torni 100 ml apă, apoi dai totul la cuptor pentru o oră. Din când în când, scoţi vasul şi întorci carnea, ca să se rumenească bine.

sursa foto: StockFood