Pui cu legume

Probabil că era unul din preparatele pe care obişnuia să ţi le prepare mama sau bunica în copilărie. Dacă vrei să retrăieşti acele momente, învaţă cum se prepară pui cu legume.
De ce ai nevoie pentru pui cu legume
1 pui
4 felii bacon
1 ceapă
1 căţel de usturoi
250 g ciuperci
250 g roşii descojite
50 ml vin alb
1 linguriţă busuioc uscat
2 ardei
300 g mazăre congelată
pătrunjel
sare
piper
ulei
Cum se prepară pui cu legume
Încingi 2-3 linguri de ulei în tigaie şi adaugi puiul tăiat bucăţi. Întorci bucăţile după cinci minute, pentru a se rumeni pe toate părţile. Scoţi puiul şi schimbi uleiul, adaugi baconul tăiat, iar după un minut ceapa şi usturoiul tocat. După ce s-au rumenit adaugi ciupercile feliate şi asezonezi cu sare şi piper după gust. După 4-5 minute, adaugi puiul, roşiile tocate, vinul şi busuiocul. Laşi să fiarbă aproximativ 40-50 de minute, până se pătrunde carnea, după care adaugi ardeii feliaţi, mazărea şi pătrunjelul. Mai ţii pe foc 10 minute.