Pui cu legume

pui la cuptor cu ciuperci si ardei jpeg

Probabil că era unul din preparatele pe care obişnuia să ţi le prepare mama sau bunica în copilărie. Dacă vrei să retrăieşti acele momente, învaţă cum se prepară pui cu legume.

De ce ai nevoie pentru pui cu legume

1 pui

4 felii bacon

1 ceapă

1 căţel de usturoi

250 g ciuperci

250 g roşii descojite

50 ml vin alb

1 linguriţă busuioc uscat

2 ardei

300 g mazăre congelată

pătrunjel

sare

piper

ulei

Cum se prepară pui cu legume

Încingi 2-3 linguri de ulei în tigaie şi adaugi puiul tăiat bucăţi. Întorci bucăţile după cinci minute, pentru a se rumeni pe toate părţile. Scoţi puiul şi schimbi uleiul, adaugi baconul tăiat, iar după un minut ceapa şi usturoiul tocat. După ce s-au rumenit adaugi ciupercile feliate şi asezonezi cu sare şi piper după gust. După 4-5 minute, adaugi puiul, roşiile tocate, vinul şi busuiocul. Laşi să fiarbă aproximativ 40-50 de minute, până se pătrunde carnea, după care adaugi ardeii feliaţi, mazărea şi pătrunjelul. Mai ţii pe foc 10 minute.