Pui cu orez şi lămâie

pui cu orez si lamaie jpeg

Pulpele de pui cu diverse garnituri merg de minune cu un Chardonnay maturat la baric (butoi de 225 de litri), vin onctuos, cu note citrice armonioase şi tonuri subtile de vanilie. Un vin roze, proaspăt şi revigorant, se potriveşte, de asemenea, cu astfel de preparate, la fel şi un vin roşu din soiul Pinot Noir, lejer, acid şi cu minunate note condimentate.

Ingrediente (4 porţii)

4 pulpe de pui 4 aripi de pui 200 g orez cu bobul lung 600 ml supă de pui 100 g unt 5 căţei usturoi 1 lămâie 1 ceapă ulei, pentru uns sare piper

Mod de preparare

Tai aripile de pui şi le speli împreună cu pulpele superioare, apoi le usuci. Le dai cu sare şi piper şi le laşi la rece. Speli orezul, topeşti untul şi căleşti ceapa tăiată julien şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Amesteci, adaugi orezul şi torni supa şi zeama de la lămâie, tăiată în patru, şi laşi la fiert până când orezul este moale, potriveşti gustul de sare şi piper. Îl răstorni într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei.

Încingi grătarul şi frigi bucăţile de pui, le aşezi împreună cu feliile de lămâie peste orez şi dai vasul la cuptor 10 minute.