Pui pe grătar cu legume şi seminţe de susan
La prânz servim o porţie de pui pe grătar însoţit de garnitură de legume. Sună delicios, nu?
Ingrediente:
3 portocale zeama de la o lămâie o lingură de oţet un sfert de linguriţă de piper 2 linguriţe de muştar 2 linguri de ulei 3 piepturi de pui tăiate pe jumătate 200 de grame de asparagus tăiat bucăţi o lingurţă şi jumătate de sare 2 linguriţe de seminţe de susan
Mod de preparare:
Tăiaţi o portocala în bucăţi şi puneţi-o deoparte. De la celelalte două, opriţi de la una coaja şi de la amândouă sucul. Puneţi coaja şi miezul într-un bol de sticlă. Adăugaţi zeama de lămâie, oţetul, piperul, muştarul şi amestecaţi. Turnaţi această compoziţie peste pieptul de pui, acoperiţi-l cu folie de plastic şi lăsaţi-l la rece 1-2 ore. Încingeţi grătarul sau tigaia-grill. Ungeţi asparagusul cu ulei şi presăraţi peste el sare. Gătiţi asparagusul şi bucăţile de portocale. Scoateţi puiul de la marinat şi asezonaţi-l cu sare. Puneţi-l pe grătar. Când este gata, aşezaţi-l pe farfurie împreună cu asparagusul şi bucăţile de portocală şi presăraţi seminţe de susan peste. Îl puteţi servi împreună cu sosul marinat sau cu orez.
Sursa: marthastewart.com