Quiche de broccoli cu somon
Această reţetă este perfectă pentru cină sau de ce nu, drept gustare la serviciu.
Pentru tartă
200 g făină
100 g unt rece
1/2 linguriță sare
4-5 linguri apă rece
Pentru umplutură
200 g somon file, fără piele
1/2 broccoli, desprins în buchețele mici
1 ceapă mică, tocată fin
3 ouă
200 ml smântână lichidă
100 g mozzarella
sare și piper
Mod de preparare
Amesteci făina cu sarea. Adaugi untul cubulețe și frămânți până când compoziția devine nisipoasă. Torni apa rece, treptat, și amesteci până când se formează un aluat omogen. Înfășori aluatul în folie alimentară și îl lași la frigider cel puțin 30 de minute.
Pui somonul într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline și îl condimentezi cu sare și piper. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 15 minute sau până când este gătit complet. Îl lași să se răcească, apoi îl tai bucăți mai mari.
Într-un bol, bați ouăle cu smântâna lichidă, condimentezi cu sare și piper, adaugi mozzarella rasă și ceapa tocată și amesteci bine.
După ce aluatul s-a odihnit, îl întinzi pe o suprafață presărată cu făină și îl așezi într-o formă metalică de tartă unsă cu unt. Îndepărtezi excesul de aluat, pui buchetele de broccoli și somonul cubulețe în formă și torni amestecul de ouă și smântână deasupra.
Coci quiche-ul în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute sau până când crusta este aurie și umplutura este fermă la atingere.