Reţetă de humus din făină de năut

Năutul este bogat în proteine şi are efect energizant şi diuretic. Facilitează digestia, elimină acidul uric din organism. 100 g de năut acoperă 16% din necesarul zilnic de proteine. Boabele germinate şi făina de năut trebuie ţinute la rece şi consumate rapid. Azi avem pentru voi cea mai bună reţetă de humus din făină de năut pe care o poţi prepara oricând.
Reţetă de humus din făină de năut - Ingrediente
Pentru pastă de susan 5 ceşti cu seminţe de susan 1 ½ ceşti ulei de măsline
3 linguri pastă de susan
1 cană făină de năut
2 linguri de iaurt
4 frunze de mentă proaspătă
sucul unei lămâi
2 căţei de usturoi zdrobiţi
Reţetă de humus din făină de năut - Preparare
Încingi cuptorul şi coci seminţele de susan timp de 10 minute, amestecând-le din când în când să se coacă uniform. Seminţele nu trebuie să fie maronii. Le laşi apoi să se răcească.
Pui în blender seminţele şi uleiul şi le mixezi împreună. Vei obţine un piure care nu trebuie să fie foarte tare. Mai adaugi o lingură cu apă şi mixezi din nou dacă pasta e prea groasă. Te ocupi de humus, pentru care pui în blender pasta de susan, făina, iaurtul, menta, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit anterior. Mixezi timp de 2 minute şi dacă pasta rezultată e prea compactă, adaugi puţină apă. Scoţi pasta din blender, o întinzi pe o farfurie şi o serveşti humusul din făină de năut cu ulei de măsline turnat deasupra.