Reţetă de prăjitură de post cu gem şi bulion

O prăjitură atât de bună încât nici nu-ţi vei da seama că nu conţine ingrediente de dulce. Află care este reţeta de prăjitură de post cu gem şi bulion.
De ce ai nevoie pentru prăjitură de post cu gem şi bulion
Pentru foi
12 linguri ulei
10 linguri bulion
4 linguri zahăr
2 linguri griş
500 g făină
1 linguriţă bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru cremă
1, 5 l lapte de soia
200 g griş
200 g margarină
5 linguri zahăr
400 g gem
Cum se prepară reţeta de prăjitură de post cu gem şi bulion
Combină într-un castron toate ingredientele pentru foi şi frământă până obţii un aluat omogen. Dacă este prea tare, mai poţi pune puţină apă. Dă aluatul la frigider pentru o oră, după care împarte-l în patru părţi egale. Întinzi patru foi, pe care le coci pe spatele tăvii.
Amesteci laptele cu grişul, iar când s-a umflat pui zahărul. Dai deoparte şi laşi la răcorit, după care pui margarina mixată. Întinzi jumătate din cremă peste prima foaie, pui a doua foaie, întinzi gemul, aşezi a treia foaie, restul de cremă şi ultima foaie.