Reţetă de prăjitură de post cu gem şi bulion

prajitura de post cu gris si bulion jpeg

O prăjitură atât de bună încât nici nu-ţi vei da seama că nu conţine ingrediente de dulce. Află care este reţeta de prăjitură de post cu gem şi bulion.

De ce ai nevoie pentru prăjitură de post cu gem şi bulion

Pentru foi

12 linguri ulei

10 linguri bulion

4 linguri zahăr

2 linguri griş

500 g făină

1 linguriţă bicarbonat

1 lingură zeamă de lămâie

Pentru cremă

1, 5 l lapte de soia

200 g griş

200 g margarină

5 linguri zahăr

400 g gem

Cum se prepară reţeta de prăjitură de post cu gem şi bulion

Combină într-un castron toate ingredientele pentru foi şi frământă până obţii un aluat omogen. Dacă este prea tare, mai poţi pune puţină apă. Dă aluatul la frigider pentru o oră, după care împarte-l în patru părţi egale. Întinzi patru foi, pe care le coci pe spatele tăvii.

Amesteci laptele cu grişul, iar când s-a umflat pui zahărul. Dai deoparte şi laşi la răcorit, după care pui margarina mixată. Întinzi jumătate din cremă peste prima foaie, pui a doua foaie, întinzi gemul, aşezi a treia foaie, restul de cremă şi ultima foaie.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg