Reţete de melcişori de casă

Melcişorii pot fi preparaţi cu numeroase umpluturi, în funcţie de gustul fiecăruia. Astăzi îţi prezentăm doar câteva reţete de melcişori de casă.
Melcişori cu foetaj
De ce ai nevoie pentru melcişori cu foetaj
1 pachet foetaj
150 g nucă
100 g zahăr
1 ou
1 albuş
esenţă de rom
Cum se prepară melcişori cu foetaj
Baţi albuşul spumă tare împreună cu zahărul şi adaugi nuca măcinată şi esenţă de rom, după gust. Dezgheţi aluatul şi ungi fiecare foaie cu umplutura de nucă. Rulezi şi tai bucăţi, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Ungi melcişorii cu ou bătut şi-i dai la cuptor până se rumenesc.
Melcişori de post
De ce ai nevoie pentru melcişori de post
Pentru aluat
500 g făină
250 ml apă caldă
1 plic drojdie uscată
50 g zahăr
arome, după gust
Pentru umplutură
6 mere
1 praf scorţişoară
100 g zahăr
Cum se prepară melcişori de post
Dizolvi drojdia în jumătate de apă caldă şi o torni peste făina amestecată cu zahărul. Adaugi restul de apă şi aromele şi frămânţi până obţii un aluat omogen şi elastic, pe care-l laşi la crescut.
Razi merele, le storci şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi scorţişoara, până scade zeama. Întinzi două foi din aluat, peste care pui umplutura de mere. Rulezi, tai felii groase şi le aşezi într-o tavă tapetată. Ţii melcişorii la cuptor până se rumenesc.