Ruladă cu cremă de unt şi gem

rulada cu crema de unt si gem jpeg

Cantitatea maximă de unt recomandată pe zi, este de 40 de grame, consumată crud, nepreparat. Untul este un aliment foarte hrănitor, întrucât conţine vitaminele A, E şi K2, dar şi butirat, un acid gras care luptă împotriva inflamaţiilor şi poate îmbunătăţi sănătatea intestinelor.

Ai nevoie de (pentru 2 rulade)

Pentru blat 8 ouă 4 linguri făină 6 linguri nuci măcinate 10 linguri zahăr 20 g coajă rasă de lămâie sare

400 g unt

200 ml lapte

250 g dulceaţă de zmeură

400 g zahăr

4 linguri nuci măcinate

2 linguriţe făină

1 pliculeţ de zahăr vanilat

1 linguriţă rom sau coniac

2 linguri nuci zdrobite

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul în ploaie şi coaja de lămâie. Încorporezi gălbenuşurile, sarea, nucile şi făina uşor, de sus în jos. Încingi cuptorul, aşezi hârtie de copt într-o tavă. Împarţi aluatul în două părţi egale, întinzi fiecare foaie cu un sucitor şi le bagi la cuptor, pe rând, la foc mic. Le coci 45–50 de minute şi le laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci într-un vas laptele, zahărul, făina şi zahărul vanilat. Le pui pe foc şi le fierbi, pe baie de aburi, până obţii o pastă groasă. O laşi la răcit. Mixezi untul, nucile şi romul sau coniacul până când amestecul devine pufos, apoi îl încorporezi în cremă. Întinzi pe fiecare foaie un strat de dulceaţă de zmeură, unul de cremă ‒ păstrezi o treime din ea pentru a le „îmbrăca“ ‒ rulezi, întinzi crema păstrată, presari nuca şi dai la frigider.