Ruladă cu mac şi cacao

Un desert foarte bun de preparat pentru aceste zile, este această ruladă cu mac şi cacao.
Ingrediente (1 ruladă)
Pentru aluat 8 linguri făină 1 praf de sare 3 ouă ½ linguriţă de praf de copt 3 linguri ulei 130 g zahăr 5 linguri lapte
300 g mac
150 g zahăr
100 ml lapte fierbinte
1 pachet unt
200 g zahăr pudră
250 ml suc de lămâie
Mod de preparare
Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul până se topeşte. Peste crema de gălbenuşuri adaugi uleiul în fir subţire, laptele, făina şi praful de copt. O încorporezi apoi peste albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit 15 minute, la foc mediu. Scoţi blatul din cuptor, pui un prosop de bucătărie umed peste el şi răstorni. Rulezi blatul şi dezlipeşti cu atenţie hârtia de copt.
Pentru cremă, amesteci ingredientele într-un bol şi omogenizezi. Desfaci blatul, întinzi uniform crema de mac, după care rulezi. Pentru glazură, pui sucul de lămâie şi zahărul pudră într-un bol şi amesteci până obţii un sirop mai gros, albicios. Torni glazura peste ruladă.