Ruladă cu mac şi cremă de brânză

Această ruladă cu mac şi cremă de brânză se poate înscrie cu succes la categoria celor mai bune deserturi din această primăvară. Pregăteşte-o şi tu ca să te convingi!
Ingredinte pentru ruladă cu mac şi cremă de brânză
Pentru blat 100 g făină 120 g zahăr 5 ouă 50 g margarină 50 g mac 1 linguriţă praf de copt 1 vârf cuţit de sare
500 g brânză dulce
50 ml smântână lichidă, pentru frişcă
1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare pentru ruladă cu mac şi cremă de brânză
Separi ouăle. Baţi albuşurile cu sarea până devin spumă. Adaugi zahărul. Amesteci gălbenuşurile cu margarina şi le adaugi la compoziţia de albuşuri. Amesteci praful de copt cu
făina şi cu macul şi le încorporezi în compoziţie. Torni aluatul obţinut într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit 10-15 minute.
Între timp, prepari crema. Mixezi brânza cu smântâna lichidă, esenţa de vanilie şi zahărul până devin o cremă groasă. Când blatul este gata, îl răstorni pe un prosop umed şi-l rulezi cu grijă ca să nu se rupă. Îl laşi aşa 10 minute, apoi îl întinzi, îl umpli cu crema obţinută şi-l rulezi din nou. Dai prăjitura la rece cam 2 ore înainte să o serveşti.
foto: profimedia