Ruladă cu mac şi nuci

rulada mac nuci jpeg

Poţi prepara chiar la tine acasă această ruladă cu mac şi nuci în numai câţiva paşi pe care noi ţi-i recomandăm. E foarte gustoasă şi foarte sănătoasă. Iat ingredientele sunt la îndemână şi ieftine.

Ruladă cu mac şi nuci - Ingrediente

Pentru blat 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 ouă 1/2 pliculeţ praf de copt sare

200 g seminţe de mac

100 g nucă măcinată

4 linguri zahăr

250 ml lapte

1 esenţă de vanilie

1 plic glazură de lămâie pentru decor

Ruladă cu mac şi nuci - Mod de preparare

Se amestecă făi­na cu praful de sare, praful de copt, untul, zahărul, zahărul vanilat, ouăle şi se frământă un aluat omogen. Se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la rece circa 30 de minute. Între timp, se macină seminţele de mac şi se fierb împreună cu laptele, zahărul, nuca măcinată, amestecând mereu, ­până se îngroaşă. La sfârşit, se adaugă esenţa de vanilie şi se ­lasă la răcit. Se întinde alua­t­ul într‑o foaie dreptunghiulară cât dimensiunile tăvii şi se coace circa 10-15 ­minute, ­după care se scoate pe un prosop umezit. Se rulează cu tot cu prosop şi se ­lasă astfel până se ­răceşte. Se desface uşor blatul, se întinde deasupra umplutura de mac şi se rulează din nou. Se decorează rulada cu mac şi nuci cu glazură de lămâie preparată conform indicaţiilor de pe plic.