Ruladă cu mac şi nuci

Poţi prepara chiar la tine acasă această ruladă cu mac şi nuci în numai câţiva paşi pe care noi ţi-i recomandăm. E foarte gustoasă şi foarte sănătoasă. Iat ingredientele sunt la îndemână şi ieftine.
Ruladă cu mac şi nuci - Ingrediente
Pentru blat 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 ouă 1/2 pliculeţ praf de copt sare
200 g seminţe de mac
100 g nucă măcinată
4 linguri zahăr
250 ml lapte
1 esenţă de vanilie
1 plic glazură de lămâie pentru decor
Ruladă cu mac şi nuci - Mod de preparare
Se amestecă făina cu praful de sare, praful de copt, untul, zahărul, zahărul vanilat, ouăle şi se frământă un aluat omogen. Se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la rece circa 30 de minute. Între timp, se macină seminţele de mac şi se fierb împreună cu laptele, zahărul, nuca măcinată, amestecând mereu, până se îngroaşă. La sfârşit, se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă la răcit. Se întinde aluatul într‑o foaie dreptunghiulară cât dimensiunile tăvii şi se coace circa 10-15 minute, după care se scoate pe un prosop umezit. Se rulează cu tot cu prosop şi se lasă astfel până se răceşte. Se desface uşor blatul, se întinde deasupra umplutura de mac şi se rulează din nou. Se decorează rulada cu mac şi nuci cu glazură de lămâie preparată conform indicaţiilor de pe plic.