Ruladă de curcan

rulada de curcan jpeg

Cine nu s-ar bucura de un vin bun lângă o felie din această ruladă? Nu mai pierde vremea şi prepar-o pentru ca nu este deloc complicat.

Ingrediente (1 ruladă)

1 piept curcan miezul de la ½ pâine veche de o zi 2 bucăţi peşte afumat 100 g slăninuţă 2 cepe 50 g migdale (sau nuci) 50 g unt 100 ml vin 50 ml ulei sare piper

Cum se prepară

Se fasonează carnea astfel încât să se obţină o bucată cât mai dreaptă, se presară cu sare şi piper şi se lasă deoparte. Se aureşte ceapa în ulei şi se adaugă slăninuţa tăiată cuburi mici. Se lasă să se topească şi se scurge foarte bine de grăsime. Se amestecă apoi cu miezul de pâine mărunţit, peştele dezosat şi tăiat cuburi, migdalele sau nucile mărunţite (nu măcinate, trebuie să se simtă) şi se potriveşte gustul umpluturii de sare şi piper.

Se întinde pasta pe bucata de carne, într-un strat cât mai uniform, se rulează şi se leagă cu aţă de bumbac. Se unge cu unt şi se aşază în tavă cu apă, vin şi un pic de ulei. Se dă la cuptor şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă. După ce s-a copt, se lasă 20 de minute să se răcească, se scoate aţa şi se taie. Câteva fire de ceapa ciorii, presărate la servire, vor întregi gustul foarte bun. Sfat! Se poate înlocui slăninuţa cu unt, dar grăsimea în interior este necesară.