Ruladă de ouă la cuptor

rulada de oua la cuptor jpeg

De ce să faci o banală omletă sau nişte ochiuri în tigaie când poţi fi mult mai inventiv în bucătărie şi să faci o ruladă de ouă la cuptor. Un ou acoperă 25% din necesarul zilnic de seleniu. Împreună cu vitamina E conţinută în ou, acest metal exercită un efect antioxidant, important în prevenirea tulburărilor cardiace. Un ou acoperă 50% din veoile zilnice de vitamina B12.

Ruladă de ouă la cuptor - Ingrediente

5 ouă 2 legături pătrunjel un varf de cutit sare un varf de cutit piper o lingurita rasa praf de copt cu sofran 100 g smantana 50 g amidon (faina) 50 g faina (poate fi inlocuit amidonul cu faina )

100 g telemea (sau branza albastra )

200 g branza dulce

200 g smantana

1 lingurita cu varf mustar

o legatura verdeata (marar,ceapa verde…)

6 felii sunca Praga

sare daca mai este nevoie

un varf de cutit piper

Ruladă de ouă la cuptor - Mod de preparare

Separi ouăle, amesteci gălbenuşurile cu smântână, piper şi la final făina cu praful de copt. Baţi albuşurile cu praful de sare şi adaugi compoziţia de gălbenuşurie, amestecând prin răsturnare cu o spatulă. Întinzi compoziţia într-o tavă întinsă de la aragaz pe care pui hartie de copt. Peste compoziţie pui frunze de pătrunjel netocate. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute. Scoţi tava şi răstorni rulada pe un prosop umed şi rulezi imediat. Până se răceşte faci compooziţia de brânză. Răzuieşti brânza ,adaugi smântâna ,brânza dulce scursă bine, muştar, verdeaţa tocată, sare dacă mai trebuie şi piper. Omogenizezi ca să obţii o pastă omogenă. Desfaci rulada ,scoţi folia şi întinzi pe aluat crema de branză, apoi feliile de şuncă şi rulezi strâns. Dai la rece învelind rulada in folie. Dupa minimum 2 ore tai rulada felii.

Pentru această reţetă de ruladă de ouă la cuptor ne-am inspirat dintr-o reţetă trimisă la redacţie de către Octavia Măsrculescu din judeţul Timiş!