Ruladă de spanac cu roşii

rulada spanac rosii jpeg

Primim semnale de la voi că sunteţi interesaţi de cât mai multe şi diverse reţete cu spanac. Aşa că venim cu o propunere nouă, care poate însoţi firesc, o bucată de carne pe grătarul de 1 Mai: ruladă de spanac cu roşii.

Ruladă de spanac cu roşii - Ingrediente

Pentru foaie 5 ouă 5 linguri smântână 5 linguri făină 500 g spanac sare piper

150 g brânză de vaci

200 g brânză telemea

200 g caşcaval ras

3 linguri smântână

1-2 legături mărar

4 roşii

piper

Ruladă de spanac cu roşii - Mod de preparare

Decongelezi din timp spanacul sau, dacă foloseşti unul proaspăt, îl opăreşti 2-3 minute, îl scurgi bine de apă şi îl mărunţeşti la blender. Dacă mai este nevoie, îl strângi într-un tifon, ca să se scurgă toată apa. Amesteci gălbenuşurile cu smântâna şi făina, adaugi apoi spanacul, puţină sare, piper şi omogenizezi. Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi, pe rând, în amestecul de spanac. Întinzi o foaie de copt într-o tavă de aragaz, întinzi uniform compoziţia, nivelezi şi dai la cuptor. Laşi 10-12 minute, apoi o scoţi şi o rulezi aşa fierbinte, cu tot cu foaia de copt. O laşi strânsă bine până se răcoreşte (10-20 de minute).

Între timp, prepari umplutura din smântână, brânză de vaci, telemea, jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi piper. Amesteci bine până obţii o consistenţă cremoasă, apoi adaugi mărarul tocat şi roşiile mărunţite şi scurse bine de zeamă. Rulezi foaia, călduţă încă, şi o ungi, pe toată suprafaţa, cu umplutura de brânză. O rulezi cât mai strâns în folie de plastic şi o ţii la frigider minimum 60 de minute. La servire, scoţi rulada de spanac cu roşii din folia de plastic, presari restul de caşcaval ras şi o feliezi.