Rulouri de omletă cu spanac

omleta cu spanac jpeg

Pentru a beneficia la maximum de substanţele benefice din spanac, este bine să îl preparăm prin fierbere, câteva minute. Dacă este opărit timp de 1-2 minute, după care se aruncă apa, se elimină şi oxalaţii. Spanacul nu trebuie ţinut mai mult de 48 de ore la frigider, pentru că îşi pierde aproape jumătate din conţinutul de acid folic.

Ingrediente

Pentru omletă 5 ouă 100 g făină 30 g unt 500 ml lapte sare

500 g spanac

300 g telemea de oi

1 lingurăde unt

1 praf de nucşoară

piper proaspăt măcinat

2 ouă

un pahar cu lapte

sare

Preparare

Rumeneşti făina în unt, stingi cu laptele cald, adaugi sare şi laşi să fiarbă la foc mic. Iei vasul de pe foc, adaugi gălbenuşurile, iar la sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă.

Torni compoziţia în strat subţire într-o tavă unsă cu unt şi o coci la foc potrivit. O rulezi caldă într-un prosop umezit. Opăreşti spanacul 5 minute în apă cu sare, îl scurgi, îl toci şi îl căleşti în unt. Iei vasul de pe foc, condimentezi cu piper şi nucşoară. Întinzi rulada, o căptuşeşti cu piureul de spanac, presari brânză rasă şi rulezi cu umplutura în interior. O tai în felii groase, pe care le pui într-un vas termorezistent. Amesteci 2 ouă cu restul de lapte şi de sare. Pui amestecul peste rulade şi dai la cuptor 10 minute.