Rulouri de peşte cu ghimbir
Bine preparat, combinat cu ingrediente care îi completează savoarea şi-i pun în valoare textura, peştele poate fi o alegere perfectă pentru oricare dintre mesele zilei.
Dificultate medie / Preparare: 1 h / 6 porţii
Ingrediente:
600 g file peşte alb
2 linguriţe sos de stridii
½ linguriţă zahăr
3 căţei usturoi zdrobiţi
1 bucată ghimbir tăiat rondele
3 fire ceapă verde
1 morcov tăiat fâşii
3 bucheţele broccoli
1 linguriţă ulei susan
6 feliuţe lămâie
Mod de preparare:
Aşezi fiecare bucată de peşte pe o suprafaţă curată de lucru şi o ungi cu sos de stridii, apoi o presari cu puţin zahăr.
Amesteci usturoiul, ghimbirul şi ceapa tăiată, apoi îl împarţi în două. O parte o pui peste fileurile de peşte, apoi aşezi feliuţe de lămâie, le rulezi bine şi le asiguri cu scobitori.
Combini jumătatea rămasă de ghimbir cu fâşiile de morcov şi cu broccoli, apoi le răstorni într-o tavă şi aşezi rulourile de peşte. Torni puţină apă şi le dai la cuptorul încins 14-15 minute. Când sunt gata, le scoţi pe farfurie, le stropeşti cu ulei de susan şi le serveşti cât sunt calde, alături de legume.
FOTO: Profimedia