Rulouri de somon afumat cu avocado

rulouri de somon afumat cu avocado jpeg

Iubitorii de mâncăruri fine, uşoare şi de calitate se pot bucura de ceva bun cu somon afumat şi avocado, două ingrediente excelente pentru vitalitatea şi energia de zi cu zi. Gospodinele care adoră să pregătească bunătăţi deosebite pentru oaspeţi sigur vor încerca şi aceste rulouri savuroase.

Un aperitiv minunat, dar şi o reţetă pentru cei care doresc să aibă o alimentaţie cât mai sănătoasă sau o dietă bogată în proteine, rulourile de  somon afumat cu avocado sunt printre preferatele noastre.

Somonul afumat se foloseşte cu succes în diverse reţete sau cure, însă combinaţia  sa cu pasta de avocado este una specială, bineînţeles, foarte săţioasă şi sănătoasă. Iată o reţetă simplă, rapidă şi excelentă pentru o zi plină de energie.

Ingrediente Rulouri de somon afumat cu avocado:

  • 100 de grame de fileuri somon afumat
  • 1 avocado mare şi copt
  • Mărar
  • 1 lingură cu vârf de ardei gras galben cuburi
  • 1 lingură cu vârf de ardei gras roşu cuburi
  • 1 lingură cu vârf de ţelină cuburi
  • 1 lingură cu vârf de ceapă roşie tocată
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat
  • Zeamă de lămâie, cam o lingură
  • Chilli

Mod de preparare Rulouri de somon afumat cu avocado:

Se taie foarte fin ardeii cubuleţe, apoi se toacă la fel de fin ceapa roşie şi ţelina. Fructul de avocado se zdrobeşte, se condimentează cu sare, piper şi chilli, apoi se amestecă bine cu zeama de lămâie.

Fileurile fine de somon afumat se iau frumos şi se umplu cu câte o lingură de pastă de avocado, apoi se rulează cu atenţie. Se ornează cu mărar şi se servesc cu plăcere şi poftă. Arată excepţional, iar gustul este minunat, ca să nu mai vorbim de calităţile lor nutritive. La regim sau la evenimente speciale, acest aperitiv este perfect pentru cei cărora le plac mâncărurile fine, delicioase.

Chiar dacă nu vă place avocado simplu, în această reţetă nici nu se simte savoarea lui, deci merită încercată reţeta oricum. Cine doreşte rulourile uşor acrişoare, le poate stropi la final cu puţină zeamă de lămâie. Poftă bună!