Rulouri picante cu brânză

Ingrediente: Pentru aluat:
3 ouă
3 linguri făină
3 linguri lapte
1 praf de sare
200 g caşcaval
50 g măsline fără sâmburi
1 gogoşar murat
3 felii de şuncă
2 linguri maioneză
2 linguri smântână
câteva boabe de piper
sare
piper măcinat
frunze de busuioc
Amesteci gălbenuşurile cu făina, laptele şi praful de sare, adaugi albuşurile bătute spumă şi torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, în strat subţire. O coci, la foc potrivit, 10 minute, având grijă să nu se rumenească. Între timp, tai cubuleţe şunca, măslinele, gogoşarul şi treci pe răzătoare caşcavalul. Amesteci cubuleţele cu maioneza, adaugi sare şi piper măcinat, după gust.
Scoţi blatul din cuptor şi, când este doar puţin călduţ, îl ungi cu smântână, presari caşcaval ras, adaugi restul ingredientelor şi rulezi strâns. Laşi la frigider două ore şi tai felii în momentul servirii, după ce garniseşti cu boabe de piper şi cu frunze verzi de busuioc.