Salată acrișoară

O salată acrișoară este ideală pentru a acompania preparatele principale sau pentru a fi servită ca o gustare ușoară și răcoritoare. Iată o rețetă simplă, dar delicioasă.

salata acrisoara jpg

Ingrediente

100 g spanac proaspăt

1 castravete

200 g broccoli, rupt buchețele mici

1 măr verde

150 g edamame fierte

semințe de pin și de dovleac

Pentru dressing:

1 avocado copt

2 linguri oțet de mere

3 linguri ulei de măsline

1 lingură suc de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi buchețelele de broccoli în apă sărată 2-3 minute, până devin fragede, le răcești imediat în apă cu gheață pentru a-și păstra culoarea, apoi le scurgi bine. Speli spanacul și îl usuci, apoi tai mărul și castravetele felii subțiri.

Într-un blender, pui avocadoul, oțetul de mere, uleiul de măsline și sucul de lămâie și mixezi până obții un dressing cremos. Adaugi sare și piper după gust.

Într-un bol mare, combini spanacul, broccoli, mărul, castravetele și edamame, și amesteci ușor. Torni dressingul și amesteci pentru a acoperi uniform toate ingredientele. La final, presari semințele de pin și de dovleac deasupra salatei înainte de servire