Salată caldă de broccoli cu fasole verde
La salatele de vară pune numai ulei de măsline extravirgin. Nu folosi ulei de măsline pentru fript sau prăjit, pentru că devine toxic când este încins. Este ideal să-l foloseşti numai în stare crudă.
Fierbe fasolea verde şi broccoli cel mult 10 minute ca să rămână al dente. Dacă vrei să aibă aceeaşi culoare şi după fierbere, pune-le imediat într-un vas cu cu apă rece, apoi le poţi folosi.
Ingrediente 1 broccoli 500 g fasole verde 1 legătură de ridichi 1 legătură de ceapă verde 10 g alge marine ulei de măsline zeamă de lămâie mix pentru salate
Mod de preparare
Speli legumele sub jet de apă, rupi bucheţelele de brocoli, tai capetele la fasolea verde. Pui apă cu sare la fiert, când clocoteşte pui broccoli, laşi 5-10 minute şi scoţi. La fel procedezi, într-un vas separat, şi cu fasolea verde.
Algele marine le pui la înmuiat în apă rece 10 minute, le scoţi, le scurgi şi apoi le fierbi 20 minute. Separat, pregăteşti vinegreta din ulei de măsline, mix pentru salate Dora şi zeamă de lămâie.
Pui într-un castron ridichile spălate, curăţate şi tăiate feliuţe rotunde. Adaugi celelalte legume, amesteci şi torni vinegreta. Deasupra salatei presari algele marine. Dacă vrei, poţi pune şi un ardei iute tocat fin.