Salată cu carne de vită şi tăiţei de orez

salata de carne de vita cu taitei de orez jpeg

Un ingredient des întâlnit în bucătăriile orientale, tăiţeii de orez se mai numesc şi vermicelli de orez. Pot fi fierţi şi adăugaţi în supe sau alte feluri de mâncare cum este această salată cu carne de vită şi tăiţei de orez.

Ingrediente 300 g carne de vită macră 1 salată verde 6-7 roşii cherry 2 ardei graşi (roşu şi galben) 1 castravete 2 fire ceapă verde 1 ceapă uscată 50 g tăieţei din orez pătrunjel verde frunze de mentă frunze de busuioc

Pentru asezonat

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură ulei de măsline

1 lingură sos de soia

sare

piper

Cum se prepară

Se bate uşor carnea cu ciocanul de şniţele, fără a o subţia, ci doar pentru a o frăgezi. Se pudrează cu sare şi puţin piper, apoi se frige pe grătarul bine încins. Tăieţeii se fierb 2-3 minute în apă clocotită cu sare, se acoperă şi se mai lasă câteva minute, după care se clătesc sub jet de apă şi se pun la scurs. Se taie ar-deii ­fâşii, ceapa ­uscată şi ceapa verde rondele subţiri, castravetele felii subţiri, roşiile se taie în ­două şi verdeaţa se toacă mărunt. Se amestecă toate ingredientele într-un castron mare. Se aşază frunze de salată pe un platou, se pune amestecul de legume, tăieţei şi deasupra carnea tăiată fâşii. Se asezonează cu sosul preparat din ulei, zeamă de lămâie, sos de soia, sare şi piper, după gust, şi se serveşte imediat.