Salată cu fasole şi năut, reţeta libaneză
![salata de fasole jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-7/7929af84-d74e-43d0-b80c-d9b1f01cdb54/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
O reţetă consistentă de post, din bucătăria libaneză, ca garnitură sau cină uşoară.
De ce ai nevoie ca să faci salată cu fasole şi năut, după o reţetă libaneză:
2 conserve (440 g fiecare) de fasole boabe roşie, scursă
1 conserva (440 g) năut, scurs
1 ceapă roşie, tocată
2 tulpini de ţelină, tăiată pe jumătate pe lungime şi tocată
1 castravete mediu, curăţat şi tocat cubuleţe
¾ cană pătrunjel proaspăt tocat
2 linguri mărar sau mentă proaspăt/ă tocat/ă
¼ cană ulei de măsline
¼ cană zeamă de lămâie (circa 1 ½ lâmâie)
3 căţei de usturoi, zdrobit sau tocat
sare
boia
Cum prepari salată cu fasole şi năut:
Într-un castron, combini fasolea boabe, năutul, ceapa, ţelina, castravetele, pătrunjelul şi mărarul (saur menta). Într-un bol, pui împreună uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, sare şi boia până s-au omogenizat. Torni sosul peste fasole şi amestecul de legume şi amesteci bine. Serveşti imediat pentru a te bucura cel mai bine de arome, sau laşi la marinat în frigider, acoperită, timp de două ore sau mai mult.