Salată cu friptură rece şi legume (reţetă slovacă)

salata cu friptura rece si legume jpeg

Cele mai renumite preparate slovace, socotite tradiţionale, sunt: găluştele de cartofi preparate cu brânză de oaie şi servite cu felii de şuncă prăjită, denumite Bryndzove halusky, cestea reprezintă mâncarea naţională a Slovaciei; clătitele din cartofi prăjite în ulei, denumite Zemiakove placky; ciorba de varză acră cu cârnaţi, Kapustnika; gogoşile cu alune şi cremă, Laskonky; biscuiţii rotunzi cu ciocolată la mijloc, Trotle; salata de cod cu maioneză, ceapă şi morcov, Treska.

Ingrediente

350 g friptură rece de porc 150 g pastramă afumată de porc 1 ceaşcă de fasole boabe fiartă 1 ardei gras 2-3 tije de ţelină 1 ceapă potrivită 4 linguri arpacaş (sau orez) fiert oregano uscat busuioc uscat

2 linguri ulei

2 linguri oţet

sare

piper

Mod de preparare

Tai friptura şi pastrama cubuleţe şi le pui într-o salatieră. Adaugi fasolea scursă, ardeiul tăiat cubuleţe, ceapa tăiată felii subţiri, ţelina tăiată rondele, arpacaşul (sau orezul) fiert. Pui oregano, busuioc, după gust, şi amesteci uşor. Amesteci uleiul cu oţetul, sare şi piper, după gust, şi torni sosul obţinut peste ingredientele din salatieră pentru asezonare. Amesteci uşor şi o serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg