Salată cu năut

Poţi face cea mai bună salată cu năut dacă ştii ce ingrediente să combini.
Ingrediente pentru salată de năut
300 g năut cu bobul mic 1 ceapă roşie 2 fire ceapă verde ½ ardei gras verde ½ ardei gras galben ½ ardei gras roşu
Pentru dressing
3 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet balsamic alb
sare
piper roşu
Mod de preparare pentru salată cu năut
Năutul se pune de seara la înmuiat. A doua zi, se scurge apa, se freacă între palme boabele de năut pentru a înlătura cojile, se acoperă cu apă curată, un praf de sare şi se fierbe, la foc mic, până când năutul este bine pătruns. Se strecoară şi se aşază într-o salatieră. Separat, se taie ceapa roşie mărunt, ceapa verde se taie rondele, iar ardeii se taie fâşii sau cubuleţe. Se amestecă toate legumele cu năutul din salatieră. Se prepară un sos vinegretă amestecând uleiul cu oţetul balsamic, sare şi piper, după gust. Cu dressingul obţinut se asezonează salata cu năut, după gust, şi se serveşte.