Salată cu năut

salata de naut jpeg

Poţi face cea mai bună salată cu năut dacă ştii ce ingrediente să combini.

Ingrediente pentru salată de năut

300 g năut cu bobul mic 1 ceapă roşie 2 fire ceapă verde ½ ardei gras verde ½ ardei gras galben ½ ardei gras roşu

Pentru dressing

3 linguri ulei de măsline

2 linguri oţet balsamic alb

sare

piper roşu

Mod de preparare pentru salată cu năut

Năutul se pune de seara la înmuiat. A doua zi, se scurge apa, se freacă între palme boabele de năut pentru a înlătura cojile, se acoperă cu apă curată, un praf de sare şi se fierbe, la foc mic, până când năutul este bine pătruns. Se strecoară şi se aşază într-o salatieră. Separat, se taie ceapa roşie mărunt, ceapa verde se taie rondele, iar ardeii se taie fâşii sau cubuleţe. Se amestecă toate legumele cu năutul din salatieră. Se prepară un sos vinegretă amestecând uleiul cu oţetul balsamic, sare şi piper, după gust. Cu dressingul obţinut se asezonează salata cu năut, după gust, şi se serveşte.