Salată cu pastramă şi maioneză de usturoi

salata pastrama maioneza usturoi jpeg

Pentru o cină uşoară, dar gustoasă vă propunem această reţetă de salată cu pastramă şi maioneză de usturoi. Sosul este foarte important pentru această salată pentru că vei obţine un plus de savore şi gust nebănuit.

Salată cu pastramă şi maioneză de usturoi - Ingrediente

200 g pastramă de vită afumată 100 g frunze de rucola sau salată verde 4 fire de ceapă verde 3-4 roşii cherry pătrunjel verde

3 căţei de usturoi

4 linguri ulei

3 linguri smântână

1/2 lămâie

sare

piper

Salată cu pastramă şi maioneză de usturoi - Mod de preparare

Se spală frunzele de salată foarte bine, se scurg şi se aşază într-o salatieră ­mare. Se adaugă roşiile tăiate în patru, ceapa tăiată rondele, pătrunjelul tocat mărunt şi felii subţiri de lămâie. Separat, se zdrobesc căţeii de usturoi, se adaugă sare şi piper, după gust, şi se freacă cu uleiul turnat treptat ca la maioneză, până se formează o cremă. La sfârşit se adaugă smântâna şi se ­omogenizează. Se serveşte salata garnisită cu pastrama tăiată bastonaşe subţiri şi cu maioneză de usturoi.