Salată cu pui, migdale şi căpşuni

Această salată inedită şi colorată este senzaţională! Ce poate fi mai bun? Fructe, migdale „crănţănitoare“, avocado cremos, pui si un dressing cu mac. Ingrediente
6 căni de frunze de spanac sau de salată
1 cană căpşuni feliate
1 cană afine
3/4 cană felii de mandarină sau portocală
1 avocado curăţat şi feliat
un sfert cană migdale fărâmiţate
300 g fâşii de pui la grătar
Pentru dressingul de mac
1 ceapă mică
1/2 lingură unt
2 linguri iaurt
1/4 cană maioneză
1 lingură ulei de măsline
1 lingură vin alb demi-dulce
1/2 lingură oţet de mere
2 linguriţe zahăr
1/2 lingură apă
2-3 linguri mac
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele într-un bol, în afară de dressing.
Prepari dressingul astfel: sotează ceapa tocată în untul topit într-o tigaie pe foc mic. Cam 5-10 minute. Într-un blender, pune iaurtul, maioneza, uleiul de măsline, vinul, zahărul, oţetul şi ceapa sotată. Porneşte aparatul şi fă un fel de piure. Gustă şi potriveşte la gust.
Adaugă apă pentru a ajusta consistenţa dacă este ne voie să fie subţiat. Varsă macul în compoziţie, amestecă, iar dacă nu foloseşti imediat, pune-l la frigider.
Pune dressingul peste salată şi poţi servi.
sursa: http://sallysbakingaddiction.com şi http://pinchofyum.com