Salată cu pui, migdale şi căpşuni

Strawberry Almond Chicken Salad with Avocado  jpeg

Această salată inedită şi colorată este senzaţională! Ce poate fi mai bun? Fructe, migdale „crănţănitoare“, avocado cremos, pui si un dressing cu mac. Ingrediente

6 căni de frunze de spanac sau de salată

1 cană căpşuni feliate

1 cană afine

3/4 cană felii de mandarină sau portocală

1 avocado curăţat şi feliat

un sfert cană migdale fărâmiţate

300 g fâşii de pui la grătar

Pentru dressingul de mac

1 ceapă mică

1/2 lingură unt

2 linguri iaurt

1/4 cană maioneză

1 lingură ulei de măsline

1 lingură vin alb demi-dulce

1/2 lingură oţet de mere

2 linguriţe zahăr

1/2 lingură apă

2-3 linguri mac

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele într-un bol, în afară de dressing.

Prepari dressingul astfel: sotează ceapa tocată în untul topit într-o tigaie pe foc mic. Cam 5-10 minute. Într-un blender, pune iaurtul, maioneza, uleiul de măsline, vinul, zahărul, oţetul şi ceapa sotată. Porneşte aparatul şi fă un fel de piure. Gustă şi potriveşte la gust.

Adaugă apă pentru a ajusta consistenţa dacă este ne voie să fie subţiat. Varsă macul în compoziţie, amestecă, iar dacă nu foloseşti imediat, pune-l la frigider.

Pune dressingul peste salată şi poţi servi.

sursa: http://sallysbakingaddiction.com şi http://pinchofyum.com