Salată cu quinoa şi sparanghel

Ridichi „ronţăitoare“, sparanghel la grătar, quinoa, brânză feta si o mână de frunze de mentă. Aceasta este reţeta unei salate perfecte de primăvară-vară.
Ingrediente
jumătate cană quinoa 10 tulpini de sparanghel 1 legătură ridichi jumătate de lămâie o felie groasă de feta, fărâmiţată o mână de frunze de mentă o mână de măcriş sau ştevie tocată
Mod de preparare
Pune quinoa la fiert într-o oală cu apă rece la flacără mare. Când a început să clocotească, dai flacăra la minim şi mai laşi pe foc încă un sfert de oră. O scurgi apoi şi o treci prin jet de apă rece. O strecori bine şi o împarţi în două farfurii (ingredientele sunt pentru două porţii).
Spală şi curăţă sparanghelul (vezi aici cum). Încinge grătarul şi pune sparanghelul, fără a unge cu grăsime în prealabil. Lasă câteva minute pe fiecare parte, până se pătrund, dar rămân al dente.
Amestecă într-un vas quinoa, sparanghelul, ridichile tăiate, sucul de la o jumătate de lămâie, sare şi piper şi puţin ulei de măsline. Presară deasupra frunze de mentă proaspete şi feta şi la final măcriş sau ştevie proaspătă.
sursa: scaredycatkitchen.com