Salată cu sos de roşii şi carne
O alternativă inedită la salatele clasice este, fără doar şi poate, această reţetă de salată cu sos de roşii şi carne, ce se prepară rapid şi e, fără doar şi poate, delicioasă.
Salată cu sos de roşii şi carne - ingrediente necesare:
- 350 de grame de carne de vită fiartă - o ceapă mare - o conservă de hamsii - o lingură de pătrunjel tocat Ingrediente necesare pentru sosul de roşii:
- cinci linguri de bulion
- două linguri de oţet
- o linguriţă de muştar
- o jumătate de linguriţă de zahăr
- patru linguriţe de ulei
- pătrunjel proaspăt
Salată cu sos de roşii şi carne - mod de preparare:
Taie carnea de vită sub formă de cubuleţe, la fel şi ceapa. Taie mărunt şi hamsiile, dar păstrează câteva întregi, pentru decor.
Într-un bol mare, amestecă carnea de vită, ceapa, hamsiile mărunţite şi pătrunjelul tocat.
Pentru a obţine sosul de roşii, amestecă bine busuiocul, muştarul, zahărul, uleiul şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Toarnă sosul peste carne şi aşteaptă 30 de minute să se întrepătrundă aromele. Ornează cu hamsii întregi şi frunze de pătrunjel.
Poftă bună!