Salată cu spanac

salata spanac jpeg

Sănătoasă datorită spanacului şi ciupercilor, dar şi săţioasă datorită baconului şi ouălor, această salată poate fi consumată foarte bine ca fel principal.

De ce ai nevoie ca să faci salata perfectă cu spanac:

3 ouă

gheaţă

7 felii groase de bacon

1 ceapă roşie mică

1 lingură de ulei

1 caserolă de ciuperci albe mici

3 linguri de oţet din vin

2 linguriţe zahăr

1/2 linguriţă muştar

sare, după gust

225 g spanac curăţat, spălat, uscat şi rupt în bucăţi mai mici

Cum prepari salata perfectă cu spanac:

Pui ouăle la fiert. Când sunt gata, le laşi să stea în apă 20 minute, apoi scurgi apa şi pui gheaţă în vârful lor.

Prăjeşti baconul într-o tigaie până devine crocant. Îl scoţi pe un şervet de hârtie. Scurgi grăsimea într-un bol şi o păstrezi. Ştergi tigaia cu şerveţel de hârtie. Toci ceapa roşie foarte subţire şi o pui în tigaie, la călit, într-o lingură de ulei, până devine aurie, apoi o scoţi şi o dai deoparte.  Tai ciupercile felii şi le pui în aceeaşi tigaie, cu puţin din grăsimea de la bacon pe care ai păstrat-o. Le căleşti până se rumenesc, apoi le scoţi şi le dai deoparte. Mărunţeşti feliile de bacon. Cureţi ouăle şi le tai felii.

Cum faci sosul cald:

Pui 3 linguri din grăsimea de la bacon păstrată, oţetul, zahărul, muştarul şi sare într-o crăticioară sau tigaie la foc mediu-mic. Le amesteci şi le încălzeşti bine. Pui spanacul într-un castron mare, deasupra adaugi ceapa, ciupercile şi baconul şi torni sosul fierbinte, amestecând pentru a se combina. Presari feliile de ouă deasupra şi serveşti.

Sursa: https://www.foodnetwork.com/recipes

https://www.foodnetwork.com/recipes