Salată cu ton

salata cu ton jpeg

Am scormonit prin cărţi şi am aflat despre roşie, pe care e musai să o puneţi în această salată cu ton, că este un leac anticancer. Cel mai mare beneficiu pe care ţi-l poate aduce o cură cu roşii este dat de licopen (u puternic antioxidant). Această substanţă te protejează împotriva bolilor de inimă şi de cancer. Timp de şapte zile, consumă la fiecare masă 2-3 roşii (fie în salate, fie sub formă de supă sau de suc).

Ai nevoie de

½ salată verde 100 g păstăi fasole verde congelată 1 cartof 1 ardei 1 roşie 1 conservă ton bucăţi în suc propriu sare ulei oţet

Cum se prepară

Speli şi cureţi cartoful de coajă, ardeiul de cotor şi seminţe, iar salata o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru eliminarea surplusului de apă. Pui apă la fiert cu puţină sare împreună cu cartoful şi-l ţii până se înmoaie. Separat pui la fiert, în apă clocotită, aproximativ 10 minute şi fasolea verde congelată.

Tai ardeiul şi roşia felii. Amesteci într-un bol cartoful tăiat cubuleţe şi răcit, ardeiul, roşia, păstăile de fasole, salata verde ruptă cu mâna şi tonul, după ce a fost scurs. Torni ulei şi oţet după gust, potriveşti de sare şi amesteci. Serveşti imediat după preparare.