Salată cușcuș

Salata de cușcuș este o opțiune delicioasă, sănătoasă și rapidă, perfectă pentru prânz sau cină.

salata cuscus jpg

Ingrediente

100 g cușcuș integral

150 ml apă fierbinte

100 g roșii cherry

½ avocado

sare

piper

¼ ceapă roșie, tocată fin

50 g semințe de rodie

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță suc de lămâie

frunze proaspete de mentă, pentru decor

Mod de preparare

Pui cușcușul într-un bol, adaugi un praf de sare și torni apa fierbinte deasupra. Acoperi bolul cu un capac și lași să absoarbă lichidul 5-7 minute. După ce s-a hidratat, îl afânezi cu o furculiță.

Tai roșiile cherry jumătăți. Descojești și tai avocadoul cubulețe, toci ceapa roșie fin și scoți semințele de rodie.

Într-un bol mare, combini cușcușul gătit, roșiile, avocadoul, ceapa roșie și semințele de rodie. Stropești totul cu ulei de măsline și suc de lămâie. Presari sare și piper, după gust. Amesteci ușor ingredientele pentru a nu zdrobi bucățile de avocado. Decorezi cu frunze proaspete de mentă.