Salată de ardei cu mozzarella

salata cu ardei si mozzarella jpeg

Cu gustul ei proaspăt şi delicat de lapte, mozzarella are o istorie veche şi o origine incertă. istoria acestei brânze este strâns legată de aducerea bivolilor de apă în regiunea Campania din sudul Italiei. Unii spun că ar fi ajuns aici în secolul al VI-lea, iar alţii că ar fi fost aduşi de Hannibal între 247-183 î.H. Brusc, producţia a crescut şi locuitorii din zonă s-au văzut cu o cantiatte de lapte neutilizată. Astfel, a fost creată, în secolul al XII-lea, prin procesarea laptelui, specialitatea de brânză numită mozzarella.

Ingrediente (2 porţii)

3 roşii 2 ardei graşi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet sare piper 100 g măsline verzi, fără sâmburi 200 g mozzarella 2 căţei usturoi cimbru busuioc boia

Mod de preparare

Speli bine roşiile şi ardeii. Tai legumele în bucăţi potrivite şi le pui în bolul pentru salată. Separat, pregăteşti un sos din ulei, oţet, sare şi piper, după gust, pe care-l adaugi în salată. Pui şi măslinele şi amesteci. La final, tai în felii mozzarella, feliezi fin căţeii de usturoi şi le pui peste salată. Presari cimbru, boia şi busuioc uscat sau proaspăt, după preferinţă. Poţi să serveşti salata cu pâine prăjită.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg